تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



حضور رئیس سازمان اسناد در مراسم رونمایی کتاب «بانوی انقلاب به روایت اسناد»

همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی صبح یکشنبه 23 فروردین ماه با حضور دکتر روحانی رئیس جمهور، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئيس دفتر مقام معظم رهبری، اعضای بیت امام و مسئولان لشکری و کشوری در محل سالن اجلاس سران با محوریت نقش و تاثیر شخصیت والامقام، بانو خدیجه ثقفی همسر مکرمه امام راحل برگزار شد.

در آغاز این مراسم دکتر روحانی ، ضمن گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و امام راحل اظهار داشت: امروز روز بزرگداشت بانویی است که بر گردن همه ما حق زیادی دارد. رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه حرکت‌های مهم تاریخی و اقداماتی که رهبران بزرگ اجتماعی و مصلحان انجام می‌دهند نقش همسران را کمتر مدنظر قرار می‌دهیم در حالی که همسران در زندگی همه مصلحان تأثیرگذار هستند، یادآور شد: آفتاب وجود رهبران کمتر می‌گذارد تا این چراغ پرفروغ تابش خود را به نمایش بگذارد؛ در خانه یک مصلح و رهبر فراز و نشیب‌هایی که به وجود می‌آید بار تحمل آن را به ناچار اعضا و به ویژه همسر بر عهده می‌گیرند.

 

روحانی در ادامه سخنان خود به شخصیت‌ امام و شجاعت و شهامت ایشان و به مراحل سختی که در زندگی امام وجود داشت اشاره و اضافه کرد: بانو ثقفی در همه شرایط قدم به قدم با امام بود و هیچ گاه ندیدیم که این بانوی شجاع ترسیده باشد یا گله‌ای کرده باشد.

رئیس‌جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه انقلابی که امام خمینی (ره) آن را رهبری کرد از انقلاب سیاسی شروع نشد بلکه از انقلاب معرفتی شروع شد،‌ گفت: امام (ره) در رویکرد جامعه نسبت به اسلام تأثیر گذاشت، امام بابی را به روی مردم باز کرد که از آن باب صدها و هزاران باب به روی مردم گشوده شد.

روحانی با بیان اینکه امام (ره) آزادی زنان را به ارمغان آورد، اظهار داشت: نگاه امام خمینی (ره) به زنان جامعه بی‌تأثیر از اخلاق و رفتارهای همسر ایشان نمی‌تواند باشد.

رئیس‌جمهور بر همین اساس اضافه کرد: امام خمینی (ره) راه را برای پیشرفت جامعه باز کردند و زنان می‌توانند با حفظ ایمان و عفت خود در مراحل سیاسی و اجتماعی جامعه نیز حضور یابند.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی نیز این است که از تمام نیروی انسانی جامعه که 50 درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند به خوبی استفاده کنیم و به زنان هم فرصت اشتغال بدهیم.

همچنین در این همایش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشریح فرازهای مختلف زندگی امام خمینی (ره) و نقش همسر ایشان در پیروزی انقلاب گفت: همسر مکرم امام اهل تملق و چاپلوسی نبود و البته گرایشی به تظاهر هم نداشت و در یک کلام انسانی پارسا و آشنا به مسائل بود.

وی در مورد مقام زن نیز خاطرنشان کرد: امام مقام زن را بالا برده‌اند و همین جمله معروف در اثبات این ادعا که مردان بزرگ از دامان زنان به معراج می‌روند کافی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف مدیریتی، علمی، دانشگاهی و ورزشی اشاره و خاطرنشان کرد: امروز زن‌ها در همه عرصه‌ها فعالیت دارند به طوری که ما امروز خانم مهندس، پزشک و مدیر داریم که البته این محصول انقلاب است و این افراد با عفاف و حجاب فعالیت می‌کنند.

همچنین در این همایش آیت الله سید حسن خمینی ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان ، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر اشرف بروجردی و حمید انصاری دبیر همایش بانوی انقلاب اسلامی درباره جایگاه زن در انقلاب از منظر زندگی مرحومه ثقفی به ایراد سخن پرداختند.

همچنین دکتر فاطمه راکعی و دکتر افشین علا از شاعران صاحب نام کشورمان اشعاری در وصف مقام شامخ حضرت زهرا(س) و مقام زن و مقام بانوی فقید خدیجه ثقفی و حضرت امام خمینی(ره) قرائت کردند.

در بخشی از این مراسم نیز حجت الاسلام خسروی رئيس کمیته علمی همایش بانوی انقلاب ، گزارشی از روند فعالیت کمیته علمی این همایش طی دو سال گذشته ارائه کرد و گفت : مبنای ما در تهیه این کتب سه منبع بود. یکی دست نوشته های خانم خدیجه ثقفی که در سال 62 و در دفتری که مرحوم حاج سید احمد آقا به ایشان هدیه داده بودند و با اصرار مرحوم حاج سید احمد در حدود صد صفحه نوشته شده بود و تا کنون منتشر نشده است. دوم خاطرات بیت امام و آشنایان ایشان و سوم اسناد و مدارک و مکتوبات موجود که سعی شد به موقع جمع آوری و تدوین گردد و در مجموع تبدیل به پنج کتاب شد که منبع خوبی برای شناخت اندیشه ، اخلاق و روحیات خانم خدیجه ثقفی است.

در پایان این مراسم با حضور آیت الله هاشمی و سید حسن خمینی از مجموعه پنج جلد کتاب پیرامون زندگی سرکار خانم ثقفی رونمایی شد.

یک قرن زندگی پرماجرا ( سالشمار زندگی خدیجه ثقفی) ، بانوی انقلاب به روایت اسناد ، یاد و یادگار ( خاطرات مقام معظم رهبری در دیدار با بانو خدیجه ثقفی) ، بانوی انقلاب در آیینه خاطرات و بانوی انقلاب خدیجه ای دیگر ( بر اساس دستنوشته ها و خاطرات) و مجموعه مقالات همایش بانوی انقلاب عناوینی بودند که در این همایش رونمایی شدند .

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود