تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



گفت‌وگوی خبرگزاری مهر با دکتر سید رضا صالحی پیرامون کتابخانه ملی

دکتر سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفت‌وگویی با «مهر» به سؤالات خبرنگار این خبرگزاری پیرامون کتابخانه ملی پاسخ داد. متن گفت‌وگو که از سوی خبرگزاری مهر منتشر شده است، بدین شرح است:

* تا حالا فکر کرده‌اید که یک دانشجو هر چند هم مستعد باشد، ولی اگر ماشین شخصی نداشته باشد، چطور باید به کتابخانه ملی بیاید تا از منابع آن استفاده کند؟

موقعیت کتابخانه ملی در تپه‌های عباس‌آباد به طور طبیعی مشکلاتی برای دسترسی دارد. علت اصلی آن هم این است که این مجموعه (تپه‌های عباس آباد) در طرح توسعه قرار دارد و شما می‌بینید که همین الان شهرداری در حال احداث یک پارکینگ بزرگ طبقاتی در حاشیه کتابخانه ملی است. اگر طرح توسعه باغ کتاب و فرهنگستان زبان و ادب فارسی به اتمام برسد، این مجموعه سامانی پیدا خواهد کرد.

 

* علیرغم این وعده‌ها، واقعیت این است که استفاده از منابع ارزشمند موجود در مخازن و تالارهای کتابخانه ملی برای درصد زیادی از قشر دانشجو و پژوهشگر کشور به دلیل نداشتن خودروی شخصی امکانپذیر نیست.

ما از آقای قالیباف خواسته‌ایم که بازدیدی از کتابخانه ملی داشته باشد و ما بنا داریم در اولین جلسه با شهردار تهران، این قبیل مسائل را مطرح کنیم. فکر می‌کنم با انگیزه‌ای که شهردار تهران در حوزه فعالیت‌های فرهنگی دارد، انشاءالله مساعدت خواهد کرد که مسئله تردد اعضای کتابخانه ملی را که روزانه ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر هستند، از طریق مساعدت شهرداری از محل ایستگاه‌های مترو تا کتابخانه ملی، برطرف کند.

 

 

* البته الان هم این سرویس‌ها وجود دارند ولی خدماتشان بسیار ناکافی است و یک ساعت، یک بار هم دانشجویان را جابجا نمی‌کنند.

بله، من هم در جریان مشکلات هستم ولی الان خودروها تقریباً هر ۱۵ دقیقه یک بار حرکت می‌کنند ولی روان شدن این کار نیازمند تسهیل کل امور مربوط به تردد اعضای کتابخانه ملی و مراجعان به آن است. عرض کردم که در اولین جلسه با شهردار تهران، مطالبات اعضای کتابخانه ملی را با ایشان در میان خواهیم گذاشت.

 

* موضوع دیگری که اعضای کتابخانه ملی نسبت به آن معترض‌اند، این است که در تالارهای مطالعه رعایت عدالت در نوبت دهی و ارائه منابع به آنها نمی‌شود و برخی از آنها می‌گویند با اینکه از قبل کتابی را رزرو می‌کنند آن کتاب در اختیارشان گذاشته نمی‌شود و می‌گویند با تعجب می‌بینیم که همان کتاب‌ها در دست افراد دیگری که رزروی در این مورد نداشته‌اند، قرار گرفته است.

اینجا یک آئین‌نامه داخلی دارد که بر اساس همان آئین‌نامه هم عمل می‌شود و ما به طور طبیعی نمی‌توانیم تک تک افراد را کنترل کنیم که ببینیم از لحظه‌ای که وارد کتابخانه ملی می‌شوند تا زمانی که از اینجا خارج می‌شوند، چه نوع مطالعه‌ای دارد و یا چه‌کار می‌کنند و چه‌کار نمی‌کنند؟ چیزی که ما به آن پایبند هستیم و ملزم به رعایت آن و رعایت هم می‌کنیم، عمل به چارجوب‌ها و ضوابطی است که در این زمینه تدوین شده است و در واقع کتابخانه ملی آنها را برای دسترسی اعضای به منابع و مخازن، تعریف کرده است. الان هم در همین چارچوب عمل می‌شود و به طور طبیعی ما امکان کنترل و نظارت روی تک تک افراد را نداریم و این انتظار از کتابخانه ملی هم صحیح نیست.

 

* طرح یا برنامه خاصی برای بهبود و کیفیت بخشی در ارائه خدمات به اعضای کتابخانه ملی در سال جاری دارید؟

ما امسال طرح‌هایی داریم که ترجیح می‌دهیم وقتی اجرا شد، در مورد آنها اطلاع‌رسانی کنیم. چون زیبنده نیست قبل از اینکه کاری انجام داده باشیم، در مورد آن حرف بزنیم. در حال حاضر چند طرح داریم که شما در آینده نزدیک آثار آنها را خواهید دید؛ از جمله افزایش پهنای باند اینترنت و دسترسی روانتر همه اعضا به شبکه اینترنت در محل کتابخانه ملی. طرح‌هایی هم برای بهبود وضعیت دسترسی به این محل داریم که در آینده نتایج آن را خواهید دید.

 

* در دوره شما، تردد معاونان رئیس جمهور، اعضای ارشد دولت و وزیران به کتابخانه ملی بسیار بیشتر از قبل شده است. ترافیک حضور چهره‌های اجرایی دولت در کتابخانه ملی در یک سال اخیر، چه نتایجی برای این سازمان داشته است؟

انصاف این است که دولت آقای روحانی نسبت به توسعه فرهنگی، اهتمام جدی دارد. یکی از کانون‌هایی که مورد توجه دولت واقع شده، کتابخانه ملی است؛ شخص رئیس جمهور، معاون اول ایشان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و همه مدیران ارشد دولت در این مجموعه حضور پیدا می‌کنند و منشا خدمت برای این سازمان هستند. یکی از نتایج این توجهات، حل بخشی از مشکلات و مسائل پشتیبانی ما بوده است. ما در سال جاری شاهد تصویب بودجه برای تقویت بحث لجستیکی، سخت‌افزار و نرم‌افزار این سازمان بودیم. شما و همه کسانی که این مطلب را می‌خوانند، در سال ۹۴ شاهد تحول در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خواهند بود.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود