تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



برگزاری نخستین نشست مجمع عمومی رؤسای کتابخانه‌های بزرگ کشور (مکتب) در کتابخانه ملی

نخستین نشست مجمع عمومی روسای کتابخانه های بزرگ کشور، با موضوع بررسی اساسنامه این مجمع در محل کتابخانه ملی برگزار شد.

در ابتدای این نشست که بعد از ظهر دوشنبه ۲۹ اردیبهشت با حضور سیدرضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و تعدادی از مدیران کتابخانه های بزرگ کشور برگزار شد، دکتر صالحی گفت: از ابتدای سال قبل با همفکری صاحبنظران به این نتیجه رسیدیم که برای ایجاد انسجام و ارتباط و هماهنگی میان کتابخانه های بزرگ کشور نیازمند یک نهاد صنفی در سطح ملی هستیم.

وی افزود: اکثر نهادهای صنفی در کشور، از نظام های صنفی در سطح ملی برخوردارند و کتابخانه‌های بزرگ کشور چنین امکانی را ایجاد نکرده‌اند. به همین منظور با هشت کتابخانه بزرگ کشور جلساتی را برگزار کردیم. این کتابخانه‌ها عبارتند از: کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه آستان قدس رضوی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه دانشگاه تهران، کتابخانه مرکز علوم پزشکی، کتابخانه ملک، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، و سازمان اسناد و کتابخانه ملی.

وي ادامه داد: جمع‌بندی این جلسات ما را به این نتیجه رساند که گستره کتابخانه‌ها را افزایش دهیم و برای لفظ «کتابخانه بزرگ» هم یک نظام ارزش‌گذاری تعریف کنیم. به این ترتیب، حدود ۶۳ کتابخانه بزرگ در کشور شناسایی و مبنا هم چنین شد که شهرستان‌ها را هم در این طرح مشارکت دهیم که این امر با توجه به اعتقاد به عدالت فرهنگی و صنفی انجام پذیرفت.

 

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنانش گفت: فهرست‌نویسی، تبادل اطلاعات، ایجاد نظام آموزشی متمرکز که همه از آن بهره‌مند شوند و... از جمله فعالیت‌های مشترکی است که کتابخانه‌های بزرگ می‌توانند با یک نظام جامع هماهنگ انجام دهند. استانداردسازی در حوزه‌های مختلف، محور بحث نرم‌افزارهای کتابخانه‌هاست. پیش از این هم، به این نتیجه رسیده بودیم که باید در این زمینه، به‌سمت دیجیتال‌سازی گسترده حرکت کنیم. برآورد ما هم این است که برای این طرح، یک پروژه سنگین سه‌مرحله‌ای داشته باشیم. اگر قرار باشد این هزینه صورت بگیرد، دلیلی برای اینکه کتابخانه‌ها به‌صورت انفرادی و جدا از هم چنین کاری بکنند باقی نمی‌ماند. باید از موازی‌کاری پرهیز کنیم و همه با یک روش پیش برویم.

وی ادامه داد: در جلساتی که با آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور داشتم، ضعف اساسی کتابخانه‌های کشور را فقدان انسجام و همگرایی برشمردم. بنابراین معتقدم طرح مکتب می‌تواند موجب انسجام در سیاست‌گذاری‌ها شود. امسال هم که توسط مقام معظم رهبری، سال همدلی و همزبانی نامیده شده، اگر این کار را به سرانجام برسانیم مصداق عملی شعار سال خواهد بود.

در ادامه این جلسه پس از قرائت پیش‌نویس اساسنامه حاضران به بحث و ارائه نظر پرداختند. محمد رجبی دوانی رئیس سابق کتابخانه مجلس نیز در این نشست گفت: به یک آمار اشاره می کنم تا میزان اهمیت موضوع مشخص شود و آن هم این است که مجمع کتابخانه های فرانسه، ۹۰۶ عضو دارد. حالا تلاش ما برای تدوین اساسنامه مجمع کتابخانه های بزرگ کشور، یک تلاش ملی است که هر بخشی از آن را یک کتابخانه به عهده می گیرد.

در پایان این جلسه مقرر شد تا نیمه خرداد ماه جاری اعضا نظرات اصلاحی خود را نسبت به متن پیش نویس اساسنامه ارائه دهند و مقدمات تشکیل مجمع عمومی فراهم شود.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود