تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



دیدار وزیر فرهنگ عراق با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی

فریاد راوندوزی وزیر فرهنگ عراق عصر دوشنبه ۱۴ اردیبهشت در راس هیئتی فرهنگی از کتابخانه ملی بازديد و با صالحي اميري و معاونان این سازمان دیدار و گفتگو کرد.

سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ابتدای نشست با اشاره به وجود بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار جلد كتاب،  ۳۵ هزار نسخه چاپ سنگی، یک میلیون قطعه عکس، فیلم و میکروفیلم و حدود ۲۰۰ هزار پایان‌نامه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: روزانه حدود هزار تا ۳ هزار نفر برای مطالعه به تالارهای کتابخانه ملی مراجعه می‌کنند.

در ادامه اين نشست صالحی امیری با اشاره به وضعيت عراق گفت: استقلال، آزادی، عزت و سربلندی این کشور آرزوی ماست.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام آمادگی این سازمان برای هرگونه همکاری فرهنگی با عراق گفت: این سیاست دولت آقای روحانی و نظام است و ما در منطقه اولویتی بالاتر از عراق نداریم. در واقع ما موظفیم که به عراق کمک کنیم و سیاست ما هم در این کشور دفاع از تمامی کیان عراق است.

وی تصريح كرد: ما بیش از ۵۰ نفر اعضای برجسته هیئت علمی در حوزه‌هایی مانند مرمت، نسخه‌شناسی، پژوهش و کتابداری داریم و هر میزان که عراق احساس نیاز کند، ظرفیت‌های این سازمان در اختیارش خواهد بود.

 فریبرز خسروی معاون پژوهش، برنامه ريزي و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه این نشست با یادآوری مباحثي که در کنفرانس جهانی ایفلا در سالی كه جنگ خلیج فارس به وقوع پیوسته بود، مطرح شد، گفت: آن زمان کتابخانه ملی و موزه بزرگ عراق غارت شده بود و لذا ایفلا روی بحث حفاظت از کتابها متمرکز شده بود.

 وی با تایید غارت  هزاران نسخه از آثار خطی ارزشمند عراق در چند دهه اخیر پیشنهاد كرد نسخه‌های پشتیبان از آثار موجود در مراکز فرهنگی عراق تهیه شود و افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی آماده ارائه هر گونه همکاری به عراق در این زمینه است. خسروي گفت: ما می توانیم با مرمت کتابهای آسیب دیده و فهرست نویسی آثار ، درحوزه اطلاع رسانی و کتابداری، این کشور را یاری کنیم.

در ادامه این نشست فریاد رواندوزی وزیر فرهنگ عراق ضمن ابراز خرسندی از حضور در کتابخانه ملی ایران گفت: من پیش تر از کتابخانه کنگره آمریکا و کتابخانه اسکندریه مصر بازدید کرده بودم ولی وقتی به کتابخانه ملی ایران آمدم، از عظمت معماری آن شگفت‌زده شدم. مطمئن هستم که محتوای کتابخانه ملی ایران حتی بیشتر از ساختمان آن ما را مجذوب خود می‌کند.

وی ادامه داد: ضرب المثل معروفی است که می‌گوید: کتابها در مصر نوشته می شود، در بیروت چاپ می‌شود و در عراق خوانده می شود. واقعیت همین است و خوشحالم که بگویم هنوز هم به همین منوال است و به رغم تمام مسائلی که عراق به خود دیده همچنان مرکز فرهنگ خاورمیانه است.

وزیر فرهنگ عراق در عین حال به‌شدت از تخریب مراکز نگهداري اسناد و نسخه‌هاي خطی و همچنین آثار تاریخی از سوی گروه‌های تکفیری و نیز داعش اظهار تاسف کرد و گفت: در واقع مشکل اصلی ما در حال حاضر تخریب کتابخانه و موزه‌های عراق است؛ متاسفانه باید بگویم که تاکنون هزاران نسخه از آثار خطی که قدمت آنها به دوره‌های بسیار قدیمی تاریخ برمی‌گردد توسط داعش از بین رفته است.

وی در پايان سخنانش از تلاش دولت عراق برای ساختن بنای شایسته برای کتابخانه ملی این کشور خبر داد و از طرف ایرانی خواست که در انتقال تجارب خود به عراق کمک کند.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود