تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



سخنرانی رئیس کتابخانه ملی در شیراز به‌مناسبت روز بزرگداشت سعدی

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: کلام سعدی از منظر زیبایی در اوج است؛ به طوری که این شیوایی و منزلت بی نظیر، کلام آن شاعر گرانمایه را همه فهم و مورد علاقه عام و خاص کرده است.

سیدرضا صالحی امیری شامگاه دوشنبه 31 فروردین در آیین بزرگداشت سعدی در جوار آرامگاه این شاعر پرآوازه کشورمان در شیراز افزود: حسن شهرت و قبول عام و گستردگی وسعت عالمگیر سخن سعدی، در زمان حیاتش نیز ساری و گیرایی سخن سعدی چنان در زمان و مکان فراگیر بودکه تاکنون نیز رایحه دلنشین کلام وی درتمام جهان به مشام می رسد.

ایشان ادامه افزود:سعدی شیرازی، سخن‌سرای بلندآوازه ایران و اسلام است که نه تنها شیرازی‌ها بلکه همه ایرانیان و علاقمندان به شعر و ادب در نقاط مختلف جهان وی را می شناسند و او را به بلندی مقام در فرهنگ و ادب می ستایند.

 

صالحی امیری اظهارداشت: پاسداشت مقام سعدی؛ گرامیداشت فرهنگ، معنویت، ادب، هنر، فرهیختگی و اخلاق است و استقبال گرم ایرانیان و ادب دوستان جهان از این شاعر ایرانی، ریشه در نیازمندی امروز بشر بر دانش، اخلاق و ادب است.

وی اضافه کرد: بی شک سعدی یکی از ستون های استوار فرهنگ و ادب پارسی و محصول اندیشه والای وی در غالب نثر و شعر تشکیل دهنده یکی از برازنده ترین پیکره شکوهمند فرهنگ کنونی ماست.

او ادامه داد: سعدی در استواری کلام و فصاحت بیان قله ای دست نیافتی است که شعر و نثر او نمونه ای عالی در همه ادوار است.

صالحی امیری عنوان داشت: شعر و نثر سعدی همواره انعکاس دهنده عمیق ترین برداشت های عاطفی و اخلاقی از فطرت و سیرت بشر بوده است که اندیشه والای او طی قرن های متمادی الهام بخش اندیشمندان جهان بوده است.

وی گفت: تا اثر هنری در تلفیقی هنرمندانه و با نگاه و روشی هوشمندانه با باروهای دینی و سنت های فرهنگی محیط خود در نیامیزد و فراز و فرود تجربیات بشری را درک نکند قابلیت جهانی شدن را پیدا نمی کند.

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: سعدی نسبت به مردم جهان مشربی پیامبر گونه دارد و با قاطبه خلق رئوف و مهربان است و به همه بشریت به دیده رافت و مهر می نگرد و در یک کلام مبشر صلح و دوستی است.

او بیان کرد: کلام میراث معنوی سعدی برای تمدن و فرهنگ ایران و جهان آمیزه ای از همه نیکی ها و خردمندی هاست و سخن سعدی بیان زیبایی از حیات بشری است و زبان سعدی زبان همدلی است.

صالحی امیری اظهارداشت:ایران و جهان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند زبان همدلی، احترام دوسویه، درک متقابل، رعایت حقوق حقه و زبان محبت است به طوری که نیاز ما به غزل های عارفانه سعدی برای درک راستی، عدالت، حق طلب و آزادگی فراگیر اوست.

وی اضافه کرد: امروز هر حکمران با هر نوع فرهنگ و اندیشه می تواند به شایستگی با پیش چشم داشتن اندیشه و کلام سعدی، باب انسان دوستی و وارستگی و عدل و احسان را گشوده و طبع ستیزه گر بشر کنونی را مهار کند.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود