تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



دیدار رئیس مؤسسه فرهنگی اکو با رئیس کتابخانه ملی

 

صبح يكشنبه 24 اسفند افتخار حسين عارف، رئيس موسسه فرهنگي اكو طي ديدار با سید رضا صالحي به گفت و گو در زمينه مسائل فرهنگي حوزه اكو پرداخت. در اين ملاقات كه در كتابخانه ملي صورت گرفت دو طرف بر تعاملات بيشتر كشور هاي حوزه اكو در زمينه هاي فرهنگي تاكيد كردند. صالحي ضمن ابراز خرسندي از حضور رئيس موسسه فرهنگي اكو در سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: ظرفيت فرهنگي پاكستان به دليل ساختار خاص اين كشور تقريبا در منطقه بي نظير است. وي در ادامه با اشاره به علاقه مندي سازمان متبوعش بر گسترش روابط فرهنگي با كشورهاي عضو اكو افزود: تعامل و گسترش مناسبات در حوزه فرهنگ به همگرايي بين كشور هاي عضو اكو منجر مي شود و با توجه به وجود اشتراكات زيادي كه وجود دارد لزوم تعامل و تداوم آن ضروري است. 

 

در ادامه اين نشست عارف با اشاره به نقش فرهنگي ايران در منطقه گفت: مطلبي كه مي خواهم به آن اشاره كنم اين است كه كامل ترين مدل همگرايي دين و فرهنگ را در جامعه ايراني مشاهده كردم .

 

وي با بيان اينكه در مدت حضور خود در ايران به شهر هاي مختلفي سفر كرده است تصريح كرد: در سفر هاي خود به شهر هاي مشهد، قم و ري با علما ملاقات هايي داشتم و حضور دين در جامعه ايران كاملا ملموس است، ليكن زبان و فرهنگ ايراني نيز در كنار مذهب جايگاه خود را حفظ كرده است. افتخار حسين عارف با اشاره به پيشينه غني فرهنگي ايران افزود: مي توان گفت كمتر كشوري با اين قدمت تاريخي و فرهنگي در تراز ايران وجود دارد و شعرا و بزرگان فرهنگي ايران سمبل و نماد قدمت در اين حوزه هستند. رئيس موسسه فرهنگي اكو در بخش ديگري از اين نشست با اشاره به برخي كاستي ها ي حوزه هاي فرهنگي در كشور هاي عضو اكو گفت: متاسفانه با وجود تعداد زياد نسخ خطي در كتابخانه هاي هند و پاكستان، آن گونه كه بايد از اين منابع ارزشمند حفاظت و بهره برداري نمي شود. وي افزود: كتابخانه پنجاب كه يكي از بزرگترين مجموعه ها در شبه قاره هند است به دليل عدم اشراف به اهميت منابع موجود بخش زيادي از نسخ خطي آن از بين رفته و يا دچار دستبرد شده است. در پايان اين نشست دو طرف ابراز اميدواري كردند كه با برطرف شدن برخي موانع موجود و گسترش تعاملات چند جانبه در حوزه كشور هاي عضو اكو همگرايي بيشتري در زمينه هاي فرهنگي اتفاق بيفتد و پنجمين اجلاس روساي كتابخانه هاي ملي حوزه اكو در سال 2015 ميلادي برگزار شود.

شايان ذكر است ، افتخار حسين عارف از چهره‌های سرشناس فرهنگی پاکستان است. وی چند کتاب شعر به چاپ رسانده و پژوهش‌های فراوانی هم در زمینه ادبیات انجام داده است. وي که استاد زبان‌های اردو و هندی است، تاکنون عهده‌دار سمت‌های مهمی در پاکستان از جمله؛ رئیس کابینه زبان ملی پاکستان، رئیس آکادمی پاکستان و مدیرعامل کتاب ملی بوده است.

وی پیش از ریاست موسسه فرهنگی اکو، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی پاکستان بوده است

ياد آور مي شود، مؤسسهٔ فرهنگی اکو، نهاد فرهنگی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) است که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده‌است و مرکز آن در ایران (شهر تهران) می‌باشد. وظیفهٔ این بنیاد گسترش همکاری و تبادل های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است. منشور مؤسسه فرهنگی اکو در پنجمین اجلاس شورای وزیران در عشق آباد ترکمنستان (بهمن ماه 1373) به تصویب رسید و در نهایت در سال ۱۳۷۴ شمسی توسط چهار کشور افغانستان، ایران، پاکستان و تاجیکستان، این مؤسسه فعالیت خودرا آغاز کرد. . در حال حاضر اعضای اصلی و ناظر عضو اکو عبارتند از 10 کشور جمهوری آذربایجان، جمهوری ازبکستان، جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی پاکستان، جمهوری تاجیکستان، جمهوری ترکمنستان، جمهوری ترکیه، جمهوری قرقیزستان و جمهوری قزاقستان. این مؤسسه با داشتن بودجه‌ای جداگانه، اساسنامه خاص خود را دارد و بودجه آن را چهار کشور افغانستان، ایران، پاکستان و تاجیکستان به‌طور سالانه پرداخت می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

 

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود