تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



رونمایی از کتاب «فاطمه (س) در آیینه کتاب» با حضور دکتر صالحی

همزمان با مراسم سالروز شهادت دخت نبي مكرم اسلام (ص)، حضرت فاطمه زهرا (س) كتاب ارزشمند "فاطمه (س) درآيينه كتاب" اثر زنده ياد اسماعيل انصاري زنجاني خوئيني" در كتابخانه ملي رونمايي شد.

سهيل محمودي در ابتداي اين مراسم گفت: حضرت فاطمه زهرا بزرگ بانوي جهان اسلام است كه همواره شاعران و نويسندگان به ابعاد شخصيتي اين حضرت توجه داشته اند و فاطمه راكعي يكي از شاعراني است كه در اشعارش همواره به اين حضرت توجه ويژه اي داشته و شعر "اي بي نشانه كجا را نشانه رفته اي" يكي از زيباترين اشعاري است كه براي حضرت فاطمه (س) سروده شده است.

فاطمه راكعي گفت: تمام زنان ايراني درشمار پيروان واقعي حضرت زهرا (س) به شمار مي روند و هر يك به نوعي تلاش دارند كه رفتار و منش اين بانوي بزرگ جهان اسلام را سرلوحه زندگي خود قرار دهند.

او با اشاره به كلام امام خميني (ع) گفت: امام خميني زمان تدوين قانون اساسي عنوان كردند كه ما اصول اسلام را حفظ مي كنيم، اما قواعد و قوانين ما بايد منطبق با مقتضيات زمان باشد و براساس همين مقتضيات زمان است كه زنان ايراني در عرصه اجتماعي حضور جدي و پر رنگي دارند و دوشادوش مردان براي پيشرفت كشور فعاليت مي كنند.

راكعي در بخش پاياني غزل معروفش در وصف حضرت فاطمه (س) را برای حضار قرائت کرد:

 

ای بی نشانه‏ ای که خدا را نشانه‏ ای

هر سو نشان توست، ولی بی نشانه ‏ای

ای روح پر فتوح کمال و بلوغ و رشد

چون خون عشق در رگ هستی روانه‏ ای

 با یاد روی خوب تو می‏ خندد آفتاب

بر خاک خسته رویش گل را بهانه ‏ای

ای ناتمام قصه شیرین زندگی

تفسیر سرخ زندگی جاودانه‏ ای

تصویر شاعرانه در خود گریستن

راز بلند سوختن عارفانه‏ ای

هیهات، خاک پای تو و بوسه ‏های ما؟!

تو آفتاب عشق بلند، آستانه‏ ای

در باور زمانه نگنجد خیال تو

آری حقیقتی بحقیقت فسانه‏ ای

زهرای پاک ای غم زیبای دلنشین

تو خواندنی‏ ترین غزل عاشقانه ‏ای

درادامه مراسم يدالله سعدي مدير انتشارات دليل ما درباره كتاب «فاطمه (س) در آیینه کتاب» گفت: اين اثرارزشمند كه حاصل تحقيق و تاليف مرحوم عاشق اسماعيل انصاري است با همكاري سازمان اسناد و كتابخانه ملي با انتشارات دليل ما منتشر شده است و اين كتاب حاصل تلاش هاي 30 ساله اسماعيل انصاري است.

او افزود: اسماعيل انصاري خوئيني يك تنه براي حفظ ميراث مكتوب به جا مانده درباره حضرت زهرا (س) خيلي زحمت كشيده اند و تمام آثاري كه درباره اين حضرت تاليف شده را با هزينه خود گردآوري كرده اند و تلاش هاي او با راه اندازي كتابخانه تخصصي حضرت زهرا (س) به نتيجه رسيده است.

او افزود: در ادامه فعاليت ها و تاليفاتي كه اسماعيل انصاري درباره فاطمه زهرا تاليف كرده اند تصميم گرفتند كه كتاب شناسي ايشان را نيز تاليف و تدوين كنند كه حاصل تلاش هاي او امروزه با انتشار و رونمايي كتاب «فاطمه (س) درآیینه کتاب» به بار نشسته است.

او با اشاره سايرآثار ارزشمند اسماعيل انصاري زنجاني خوئيني گفت: کتاب"اسرار آل محمد (ص): ترجمه کتاب سلیم بن قیس هلالی" از ديگر آثار اين پژوهشگر است از اين كتاب به عنوان اولین و معتبر‌ترین سند شیعه ياد مي شود. اين كتاب با اين كه پيش از انتشار با انتقادهاي بسياري همراه بود اما پس از انتشار مفتخر به دريافت جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران شد.

در ادامه ناصر مهدوي گفت: من در يكي از جنوبي ترين محلات تهران متولد و بزرگ شده ام و در اين جنس محلات تا يك فرد خودش را بشناسد در مسيرش با بسياري از معضلات اجتماعي روبرو مي شود كه اگر اراده و اعتقاد قويي نداشته باشد به مسير ابتذال كشيده مي شود . يكي از دلايلي كه من ازابتلاء به اين مشكلات معصون ماندم عشق به حضرت فاطمه و خاندان او بود.

او افزود: متاسفانه امروزه از قرآن و اسلام قرائت هاي درستي در جهان ارائه نمي شود و همين امر موجب شده است كه به اشتباه دين اسلام را بخواهند دين خشونت معرفي كنند. كتاب قرآن مهم ترين سند ما مسلمانان است كه اگر به آيات قرآن رجوع كنيد متوجه مي شويد كه خداوند در آيات آن چگونه شيوه مدارا با انسان ها و احترام به پدر و مادر را به ما آموخته است. هر چند كه پدر و مادر ما كافر باشند.

مهدوي گفت: در قرآن ذكر شده كه با همگان دوستي كنيد الا با كساني كه شما را به دليل دين تان مورد سخره قرار مي دهند و كساني كه خانه شما را بر سرتان خراب كرده اند.

او در بخش ديگر سخنانش به ذكر سجاياي اخلاقي حضرت فاطمه پرداخت و گفت: همه رنجي كه حضرت زهرا كشيد براي آرمان هاي انساني و رهايي انسان بود و او بانوي فرزانه اي بود كه عاشقانه خدا را دوست داشت. خدايي كه چهره زيبايش در دعاي كميل و عرفه تجلي پيدا كرده است. او شخصيتي عميق چون دريا داشت و سكوتش پر از مفهوم بود.

در ادامه حاج آقا ابطحي گفت: متاسفانه پس از رحلت پيامبر اكرم سخنان حضرت علي در جامعه درك نشد و درك نشدن سخن حضرت علي (ع) در جوامع به نوعي با داستان حضرت موسي و برادرش هارون در قرآن كريم قرابت دارد. زماني كه حضرت موسي (ع) به طور رفت در غياب او قوم بني اسرائيل به پرسيدن گاو سامري روي آوردند. وقتي حضرت موسي به نزد قومش بازگشت و با اين تصوير مواجه شد از هارون پرسيد چرا اجازه دادي كه قوم بني اسرائيل چنين كنند او در پاسخ گفت اگر من به هر شيوه اي مي خواستم مانع اين موضوع شوم ميان قوم بني اسرائيل تفرقه مي افتاد.

او افزود: حضرت علي (ع) نيز براي جلوگيري از تفرقه ميان مسلمانان كاري نكرد و در برابر بسياري از مشكلات موجود در جامعه آن روزگار صبوري كرد.

در حاشيه اين مراسم نمايشگاهي از آثاري كه براي حضرت فاطمه زهرا تاليف و تدوين شده است، افتتاح شد.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود