تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



سخنرانی دکتر صالحی در مراسم رونمایی تندیس امیرکبیر

دكتر سید رضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مراسم رونمایی تندیس امیركبیر در برج میلاد تهران گفت: امیركبیر یكی از سرمایه‌های نمادین ملت ایران به شمار می‌رود كه ما ایرانی ها حتی با شنیدن نام او احساس غرور می‌كنیم. ایشان در ادامه افزود: ما در جامعه چند نوع سرمایه داریم که شامل سرمایه انسانی، اجتماعی و فرهنگی است. سرمایه انسانی که نیازی به تشریح ندارد، سرمایه اجتماعی مثل رضایت، اعتماد، همدردی و... است که انسان‌ها را به هم متصل می‌کند و جامعه را به‌سمت سازگاری و عقلانیت سوق می‌دهد، سرمایه فرهنگی نیز شامل ارزش‌های فرهنگی یک جامعه است و فضلیت‌های اخلاقی را با خود حمل می‌کند.

رئیس کتابخانه ملی با اشاره به سرمایه‌های انسانی افزود: برخی سرمایه‌ها نیز در برخی مقاطع تاریخی تبدیل به نماد می‌شوند و‌گاه به سرمایه کاریزماتیک بدل می‌شوند که امیرکبیر یکی از این سرمایه‌های نمادین ملت ایران است. ‌گاه یک شخصیت، عامل غرور ملی است و با بردن نام او احساس غرور می‌کنیم از جمله مدرس، مصدق و امیرکبیر که منهای تأثیرگذاری در زمانه خود، در تداوم تاریخ یک مملکت نیز اثربخش بوده‌اند.

او از امام خمینی (ره) نیز به عنوان یک سرمایه نمادین یاد کرد که همیشه با غرور از ایشان یاد می‌شود و علاوه بر آن یک سرمایه کاریزماتیک نیز به شمار می‌رود، چون از فضیلت الهی و قدسی نیز برخوردار هستند.

او با بیان این مطلب كه به خدمات امیرکبیر کمتر پرداخته شده گفت: انتشار وقایع اتفاقیه و حذف القاب و عناوین از جمله خدمات این بزرگ مرد ایرانی است و در زمانه‌ای که هنوز هم دنیا درگیر لفاظی‌ها و القاب است، امیرکبیر در آن شرایط خاص، این لفاظی‌ها را حذف کرد.

 

صالحی مهم‌ترین ویژگی امیرکبیر را كه او را فرا‌تر از زمانه خویش قرار می دهد؛ پیشرو بودن عنوان كرد و گفت: اگر این انسان بزرگ امروز زنده بود، همچنان فرا‌تر از زمانه خود حرکت می‌کرد چرا که او در زمانه‌ای به امر آموزش و تأسیس دارالفنون اقدام کرد که مسائلی چون آموزش به‌ویژه برای زنان گناه کبیره محسوب می‌شد، بنابراین او آغازگر و احیاگر نظام آموزش نوین در ایران می‌شود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تأکید کرد: اگر چه تلاش می‌شود که دانشگاه تهران را به عنوان آغاز نظام آموزش در ایران تلقی کنند اما این درست نیست چرا که سال‌ها قبل از تاسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳، امیرکبیر دارالفنون را دایر کرد و در دل استبداد توانست دست به اصلاحات بزرگی بزند که این وجه تمایز او با اصلاح‌طلبان دیگر است.

دکتر صالحی در پایان سخنان خود، امیرکبیر را آغازگر اصلاحات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی برای ملت ایران دانست.

 

 

 

 

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود