تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



برنامه‌ریزی ما باید در راستای حفظ و تقویت بنیان نهاد خانواده باشد

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی: خانواده بعنوان مهمترین بنیان جامعه می تواند در پیشگیری و جلوگیری از بحران های اجتماعی و حفاظت از ارزشهای مذهبی و فرهنگی جامعه نقشی اساسی ایفا کند.

دکترسیدرضا صالحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی روز پنجشنبه 20 آذر در نشست معاونان سیاسی انتظامی فرمانداری ها و بخشداران شهرستان های استان تهران در شهرری، با اشاره به ویژگی های جامعه ایران و نقش خانواده در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران بعد وقبل از انقلاب اظهار داشت: خانواده نقش اساسی و بنیادی در تحولات اجتماعی و سیاسی ایران ایفا می کند.در دوران قبل از انقلاب خانواده بعنوان یک پایگاه اصلی و نقش آفرین در کنار سایر پایگاه های اجتماعی از جمله مساجد نقش ممتازی را در تحولات سیاسی و به تبع آن پیروزی انقلاب اسلامی ایفا نمود.

وي افزود: یکی از دلایلی که دشمنان انقلاب نتوانستند در مسیر انقلاب انحراف ایجاد کنند استحکام خانواده و وجود ارزشهای اخلاقی متعالی در درون خانواده های ایرانی در دهه ی اول انقلاب بود . صالحی با اشاره به تحولات اجتماعی ایران پس ب از انقلاب تصريح كرد: جامعه ایرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را می توان به چهار دوره تقسیم کرد.

 

 صالحي دهه اول انقلاب را دهه انطباق ارزش های جامعه با ارزش های نظام سیاسی دانست و گفت: در این دهه ارزش گرایی گسترده ای در جامعه حول محور اخلاق و دین باوری حاکم بود و ما در این دهه شاهد استحکام و گستردگی نهاد خانواده در جامعه ایرانی بودیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه سخنان خود به تشریح ویژگی های دهه دوم تحولات اجتماعی سیاسی جامعه ایرانی پرداخت و اظهار داشت: ما در این دهه شاهد حرکت جامعه به سوی جامعه ای باز هستیم که مقداری ازهنجارهای دهه اول فاصله گرفته و نسل جدید برای خود حق انتخاب و ابراز وجود در عرصه های اجتماعی با رویکرد مدرن برگرفته از جامعه غربی قائل می شود. وی ویژگی های این دوره را ظهور اینترنت و ماهواره و حذف پدیده زمان و مکان جهت دستیابی به اطلاعات دانست. صالحی دهه سوم پس از پيروزي انقلاب اسلامي را دهه تغییر سبک زندگی ایرانی دانست و افزود: در این دوره جامعه ایرانی دچار تغییر در ارزش ها ، هنجارها ، نظام خانواده و روابط اجتماعی و جنسیتی شده و قدرت سیاسی و مراقبتی کانون خانواده از گسترده به هسته ای تبدیل شده است و مناسبات در خانواده ایرانی از عمودی به افقی متمایل گشته است.

 وی افزود: دراین دوره همه اعضاء خانواده در اقتصاد ومعیشت درگیر شده اند ، آموزش و مهارت آموزی در خانواده جایگاه ویژه ای پيدا كرده و جامعه ایرانی از ارزش های اصیل دهه اول فاصله گرفته است. از ويژگي هاي اين دوره مي توان به حرکت های اجتماعی نوظهور از جمله جنبش زنان، شبکه های اجتماعی در جامعه اشاره كرد. صالحي در ادامه تصریح کرد: در دهه سوم مناسبات خانواده ایرانی دستخوش تغییرات بنیادی شده و خیلی از اصالت ها و ارزشی فرهنگی اصیل کارکرد خود را از دست داده اند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ویژگیهای دهه چهارم بیان داشت: متاسفانه در دهه چهارم جامعه از ارزش های اخلاقی فاصله بیشتری گرفته به طوریکه بسیاری از بدخلاقی ها و نابهنجاری های اجتماعی در جامعه ایران بروز و ظهور پیدا کرده است. صالحی تغییر در مناسبات خانواده، تغییر درزبان انتقال ارزش های فرهنگي، رشد نابرابري اجتماعی، بروز بحران هویت، رشد آسیب های اجتماعی ، حاکم شدن نظام چندفرهنگی در ساختار خانواده و جایگزین شدن فرهنگ تخریب به جای فرهنگ رقابت سالم را از جمله ویژگی های دهه چهارم برشمرد. وی خاطر نشان کرد: امروزه کانون خانواده درعرصه های فرهنگی و اجتماعی یک محور اصلی و اساسی محسوب می شود، لذا توجه به معیارهای اخلاقی، معرفتی و ارزش های معنوی و اجتماعی درکانون های خانواده و مساجد می تواند از بروز بسیاری بحران های اجتماعی جلوگیری نموده و ارزش های فرهنگی اجتماعی جامعه را به جایگاه آرمانی و اصیل خود رهنمون سازد. دكتر صالحي در پایان بر ضرورت توجه به احیا کانون خانواده تاکید نمود و افزود: در جامعه، ما جز کانون گرم خانواده هیچ کانون اثربخش دیگری برای تولید سرمایه های اجتماعی نداریم لذا ضرورت دارد برنامه ریزی های ما در جهت حفظ و تقویت بنیان نهاد خانواده متمرکز شود.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود