تازه های نشر

 *****************  

 

 *****************  

 

 *****************  

 

 ***************** 

 

 

***************** 

***************** 

 

***************** 

 

*****************

******************

******************

******************

*******************

******************

******************

******************

 


    

               سایت رسمی

   دکتر سیدرضا صالحی امیری



شیراز تمام مؤلفه‌های پایتخت فرهنگی ایران و جهان اسلام را داراست

دكتر سيدرضا صالحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در رأس هيأتي از معاونان و مديران سازمان از مركز اسناد و كتابخانه ملي استان فارس بازديد كرد. دكتر صالحي ضمن تقدير از تلاش همكاران اين مركز، مركز فارس را يكي از مراكز مهم سازمان اسناد و كتابخانه ملي ناميد كه مي تواند نقش مهمي در فرهنگ منطقه ايفا كند. دكتر صالحي همچنين در ادامه، بازديد خود از اين مركز با ظرفيت ها و فعاليت هاي آن آشنا شد.
آقاي دكتر صالحي در ادامه اين سفر درديدار با نماينده ولي فقيه دراستان فارس و امام جمعه شيراز بر ضرورت واگذاري و امانت سپاري نسخ خطي از سوي مردم به كتابخانه ملي تاكيد كرد. وي در اين ديدار گزارشي از وضيعت كتابخانه ملي به اشان ارائه كرده و ضمن بيان اين مطلب كه كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران دربرگيرنده 38 هزار جلد نسخه خطي است گفت: دركتابخانه ملي بيش از دوميليون و هفتصد هزار جلد كتاب و پنج ميليون نشريه و ميليون ها سند نگهداري مي شود و اين آثار ارزشمند ميراث معنوي هستند كه بايد به نسل هاي آينده سپرده شوند.
او افزود: اگر بخواهيم تصوير درستي از گذشته و فرهنگ و تاريخ و تمدن ايران و اسلام ارائه كنيم بايد نسخ نفيس و اسناد ارزشمند كه گفته مي شود چهارصد هزار نسخه خطي در خانه هاي مردم و بيش از يك ميليون نسخه در شبه قاره وجود دارد را گردآوري كنيم.

رئيس سازمان اسناد همچنين دير ديدار با مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس، بيان داشت: شهر شیراز با توجه به داشته ها و آثارغنی تاریخی ، فرهنگی و مذهبی که از دوران مختلف تاریخی از عیلامی ، هخامنشی ، ساسانی ، و دوران اسلامی دارد و همچنین وجود دو شخصیت برجسته ادبی ایران و جهان حافظ و سعدی و وجود حضرت شاهچراغ (ع) تمام مولفه های پایتخت فرهنگی ایران و جهان اسلام را دارد.

 

 

ايشان در ادامه افزود هم اکنون ازبکستان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شده است در حالی که شیراز تمام مولفه های فرهنگی، تاریخی این عنوان را دارا ست .

دکتر صالحي شیراز را قطب فرهنگی جنوب کشور نیز دانست وخواستار برگزاری همایش پایتخت فرهنگی ایران و جهان اسلام در شیراز شد و تصريح كرد: باید مسئولان استان فارس مدعی کسب این عنوان برای شهر شیراز شوند .

وي همچنین پروژه باغ موزه مشاهیر در شمال آرامگاه حافظ را آبروی شهر شیراز دانست و گفت : این پروژه به اعتبارات زیادی نیاز دارد که پیگیری لازم را از معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور در خصوص اختصاص اعتبارات خواهم داشت ضمن اینکه اگر مردم و خیرین مدرسه ساز و مسجد ساز برای شخصیتی چون حافظ گامی برداشته و در ساخت این پروژه که از ارزشمندترین پروژه های فرهنگی کشور است گامی بردارند قطعاً کمتر از ساخت مدرسه و مسجد نخواهد بود چون برای شخصیتی این کار را انجام داده اند که لسان الغیب و حافظ قرآن است و در آرامگاه این عارف بزرگ شیفتگانی می آیند که معرفت دارند و در فضای این مکان مقدس هر لحظه معرفت تولید می شود ودر این راستا لازم است همایش حامیان لسان الغیب در شیراز برگزار شود.

 

وي همچنین با اشاره به ضرورت حفظ آثار تاریخی فارس به عنوان مقوله معرفتی وسند هویتی و ملی گفت: وظیفه میراث فرهنگی برای حفظ این آثار ارزشمند بالا بردن فهم فرهنگی است و این مقوله نیاز به جریان سازی های اجتماعی با ایجاد کمیته های اجتماعی دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز در این دیدار ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص توانمندی های فرهنگی و تاریخی استان گفت: در استان فارس حدود 3000 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی داریم که از این تعداد حدود 400 بنای ارزشمند در بافت تاریخی شیراز در فهرست ملی قرار دارند.

دکتر مصیب امیری افزود: 10 هزار اثر تاریخی در استان فارس شناسایی شده و حدود 150 اثر دارای حریم مصوب هستند.

دكتر صالحي اميري، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه اين سفر يك‌روزه با حضور بر آرامگاه حافظ شيرازي به مقام لسان‌الغيب اداي احترام كرد.

1387 - 1390 © تمامی حقـوق این سـایت متعلق به وب سایت فرهنگ ایران می باشد .
انتخاب رنگ قالب : آبی قرمز سبز با پس زمینه

ورود یا عضویت

ورود